Piata romaneasca de leasing va creste cu 10 -15% in 2012

Secretarul general al ALB Romania, Adriana Ahciarliu, estimeaza ca piata romaneasca de leasing va creste in acest an cu 10 - 15%, de la valoarea de 1,35 miliarde euro in 2011, in conditiile in care exista potential de finantare a firmelor din domenii cu activitate profitabila.

"Sunt anumite domenii care, in perspectiva anilor de criza, au prezentat un oarecare optimism in ceea ce priveste zona de finantare: energia verde, agricultura, sectorul medical. Este rezultatul unei orientari in contextul crizei spre alte zone ale economiei care au nevoie de finantare si care s-au dovedit a fi solvabile", a declarat Adriana Ahciarliu.

Secretarul general al ALB Romania considera ca sectorul auto isi pastreaza ponderea, de peste 60% in total finantari pe piata de leasing."In ceea ce priveste sectorul imobiliar, nu estimez o crestere semnificativa", a mai spus reprezentantul ALB.

Piata romaneasca de leasing a crescut anul trecut cu 20%, ajungand la o valoare a bunurilor finantate de 1,35miliarde euro.

Asociatia Societatilor Financiare - ALB Romania reprezinta, conform statisticilor, 92% din piata de leasing financiar din Romania.

Sursa: www.ziare.com