O masina din patru vanduta prin leasing se intoarce la vanzator

Daca doriti sa cumparati un autoturism la mana a doua, o simpla cautare pe internet va va dezvalui, pe langa dealerii consacrati, un alt actor al acestei piete: companiile de leasing financiar. Acestea vand de cativa ani vehicule recuperate de la cei care nu au mai putut sa-si plateasca ratele. Estimarile arata ca unul din patru autovehicule face obiectul procedurilor de recuperare. Ce rezerva viitorul?

De la companiile de leasing poti cumpara orice marca de masina rulata. De la Dacii Logan la autoutilitare Iveco sau camioane MAN, oferta este variata si se adreseaza tuturor categoriilor de clienti. Masinile se vand, fie direct, prin site-uri proprii, fie prin intermediari. Pana in 2008, aceasta piata era una de nisa, cu greu gaseai o masina rulata la o firma de leasing din top 10. La acel moment, statisticile indicau ca doar o masina din 20 era recuperata pentru neplata ratelor. Explicatia nu sta numai in venituri suficiente si sigurepentru plata ratelor, ci si in faptul ca cei care nu mai puteau plati predau leasingul, doritori fiind multi. Odata cu debutul crizei, tabloul s-a schimbatin totalitate: mii de masini sunt parcate la periferia marilor orase in asteptarea cumparatorilor.

Cum s-a ajuns aici si care sunt solutiile pentru „dezghetarea” acestei piete? Sunt raspunsuri pe care mai toate firmele de leasing le cauta si care, cel mai probabil, isi vor gasi un raspuns odata cu mult asteptata revenire economica.

Citeste mai mult pe: http://www.incomemagazine.ro/articol_78363/leasing-o-maina-din-patru-se-intoarce-la-vanzator.html