Avantajele masinilor recuperate din leasing

 

Societatile de leasing au atins praguri mari de masini recuperate, masini ce prezinta oportunitati tuturor celor interesati de achizitionarea de masini rulate / second-hand.

 

 

 Iata care sunt principalele avantaje ale acestor masini recuperate:

 

1.   Preturile masinilor sunt negociabile. 

 In primul rand presiunea existenta pe piata auto determina firmele de leasing sa negocieze preturile. Nivelul discountului variaza in functie de fiecare masina in parte insa de cele mai multe ori acesta este cuprins intre 10% si 20%  din pretul afisat, ceea ce poate reprezenta din start o oportunitate.

 

2.   Masinile sunt deja inmatriculate in Romania.  

 In al doilea rand aceste masini sunt deja inmatriculate in Romania si nu necesita plata taxei de poluare – poate fi o economie de cateva sute sau chiar mii de euro.

 

3.   Istoricul masinilor poate fi verificat.

Unele masini pot avea un istoric verificabil si pot fi cu reviziile tehnice la zi, ceea ce ofera un plus de confort si siguranta cumparatorului fata de masinile vandute direct de proprietari prin targurile auto conventionale. Nu ezitati sa cereti un istoric de service pentru orice masina de acest gen.

 

4.   Calitatea masinii este mai bine corelata cu pretul sau de vanzare.

 Societatile de leasing revand aceste masini recuperate, de cele mai multe ori, in starea in care aceste automobile au fost receptionate de la clientii rau platnici iar pretul este stabilit  pentru fiecare masina in parte, in functie de starea vehicului, km rulati, anul de fabricatie etc.  Mai mult, calitatea masinii este mai bine corelata cu pretul sau de vanzare, intrucat stabilirea pretului are la baza, printre altele, o expertizare tehnica facuta de specialisti, generand astfel un raport bun calitate/pret.

 

5.   Posibilitatea achizitionarii in leasing cu alegerea duratei contractului în funcţie de dorinţa şi situaţia clientului.

Un alt avantaj foarte important al ofertei de masini recuperate este legat de posibilitatea achizitionarii in leasing a acestor bunuri in conditii financiare atractive. Fiecare societate de leasing care revinde astfel de masini recuperate ofera posibilitatea achizitionarii lor prin 3 modalitati: Cash, Credit Bancar sau Leasing Financiar. 

 

6.   Siguranta. Fara riscuri de practici ilegale.

Masinile recuperate sunt oferite spre revanzare de catre societatile de leasing, in starea in care au fost receptionate, de la clientii care nu si-au mai putut plati ratele, sau de la clientii care au incheiat contractul de leasing si nu au dorit cumpararea masinii la final. Practic ce vezi, aia cumperi! Nici mai mult, nici mai putin. Astfel aceste masini nu sufera nicio interventie asupra starii lor si asigura un proces transparent de evaluare, eliminand orice risc de practici ilegale precum: modificarea kilometrajului, asa cum des se intampla in cazul masinilor vandute direct de proprietari prin diverse targuri auto conventionale.      

 

7.   Posibilitatea recuperarii TVA-ului, în cazul firmelor.  

 Avand in vedere ca aceste masini sunt detinute de catre societatile de leasing, masinile se vand pe baza de factura si astfel firmele care le achizitioneaza pot recupera TVA-ul.