UniCredit Leasing are un nou vicepresedinte

 

UniCredit Leasing, cea mai mare companie din domeniu, are din aceasta luna un nou vicepresedinte responsabil cu vanzarile, Ionut Popescu fiind cooptat in board pe baza experientei acumulate in vanzari in cadrul UniCredit Tiriac Bank, scrie Ziarul Financiar.

 

El l-a inlocuit pe Dan Constatinescu, care si-a incheiat mandatul si a parasit compania de la 1 august. Constantinescu a lucrat pentru UniCredit Leasing aproape cinci ani, ocupand pozitia de vicepresedinte pe vanzari. Anterior si-a desfasurat cariera in zona brokerajului de asigurari. Mai departe, el ar urma sa se ocupe de proiecte antreprenoriale personale.

 

Ionut Popescu, noul vicepresedinte al UniCredit Leasing, are in spate o cariera de bancher de aproape 15 ani construita de la zero.

El a lucrat pentru fosta Demirbank, banca pre­luata de italienii de la UniCredit in 2001, si a avansat treptat in cadrul UniCredit Romania si mai apoi in UniCredit Tiriac Bank, de la pozitia de director de sucursala la senior sales manager, corporate regional manager si in ultimii trei ani corporate commercial group director.

 

Anul trecut UniCredit Leasing a obtinut un profit net de 3,2 mil. lei, dupa ce in 2010 inregistrase o pier­de­re de 21,3 mil. lei ca urmare a contractelor esuate din cau­za clientilor care nu si-au mai platit ratele. Reve­nirea pe profit a avut loc in conditiile cresterii veni­tu­rilor cu 28%, pana la 117,6 mil. lei, insa activele au sca­zut cu circa 14%, pana la 2,9 mld. lei.