Predarea leasingului, solutie pentru iesirea din blocajul financiar

Predarea leasingului, solutie pentru iesirea din blocajul financiar

 

Cei care au o masina luata in leasing si nu isi mai permit sa plateasca ratele pot apela la serviciile unei firme de cesiune de leasing din Romania. Prin cedarea de leasing, se evita pierderea totala a investitiei si chiar riscul de a plati alte costuri suplimentare, in cazul in care firma de leasing ajunge sa rezilieze contractul si sa execute silit bunul.

 

Mai mult, prin cesiune si cei care preiau ulterior aceste autoturisme au de castigat, deoarece pot negocia avansul si ratele ulterioare.

 

Cei de la firma de cesiune tin cont de pretul acelui autoturism in piata la momentul la care il preiau de la utilizatorul inscris pe contractul de leasing. Trebuie ca valoarea dorita spre recuperare plus platile ramase catre societatea de leasing sa nu depaseasca valoarea de piata a acelei masini.

Odata cu predarea unui contract de leasing se evita mai multe complicatii inutile, precum gasirea unui client, uneori o adevarata provocare, sau birocratia, care te poate pune pe drumuri fara rost.

 

Ce castiga cel care preia un leasing

 

Printre motivele care ii fac pe soferi sa apeleze la preluarea unui leasing se numara achitarea unei sume mai mici de bani, in urma negocierii cu titularul de contract, esalonarea diferentei de plata in rate lunare in functie de bugetul personal si faptul ca nu mai sunt nevoiti sa plateasca taxe mari cum ar fi avansul si taxa de inmatriculare deja achitate. In baza unui contract de cesiune, noul utilizator va plati doar o taxa de novatie, diferita de la o firma de leasing la alta, insa este de numai 2% (cu aproximatie) din valoarea ramasa de plata.

 

Cei care vor sa preia un leasing ar trebui sa aiba in vedere ca suma ceruta sa fie rezonabila si sa studieze cu atentie termenii contractului: ratele achitate deja, valoarea ratelor pe care urmeaza sa le achite si banii pe care vor trebui sa-i dea cash (suma negociata in contul valorii suportate de actualul titular de contract). In rest, noul utilizator va prelua obligatiile si beneficiile vechiului utilizator, urmand ca la termen sa plateasca restul ratelor ramase pana la lichidarea finantarii.

 

Sursa: www.infobancar.ro