Oficialii Renault confirmă: “lucrăm la o Dacie mini!”

După lansarea noului Logan MCV, pasul următor pentru Dacia este extinderea în alte segmente de piață în care nu a mai fost prezentă până acum.

 
Zvonuri privind intențiile șefilor concernului Renault, din care face parte și Dacia, de a extinde gama mărcii de la Mioveni cu un model mai mic decât Sandero au tot apărut în ultimul an. În cadrul Salonului Auto de la Geneva, Arnaud Deboeuf, șeful gamei Entry al Renault a confirmat că în planurile grupului există o astfel de abordare.
 
Arnaud Deboeuf, spune însă că proiectul este unul dificil pentru că este greu să faci o mașină mai mică decât Sandero sau Logan, dar care să fie totodată și competitivă ca preț și să aducă profit mărcii Dacia.
Din acest motiv, Deboeuf nu a putut avansa o dată privind lansarea noii Dacia City, după cum a fost botezat viitorul model de către diferite publicații germane. Tot presa de specialitate, din Franța de această dată, avansează anul 2015 ca cel mai posibil pentru o astfel de lansare, iar prețul de pornire, cel puțin pentru piețele din Vest ar trebui să fie în jurul valorii de 6.500 de euro.
 
 
 
 
Ne așteptăm ca în România mașina să coste totuși mai puțin, întrucât un Logan de bază costă 6.690 de euro, cu 1.000 de euro mai puțin decât în Franța. Printre direcțiile de dezvoltare ale gamei Dacia intră, spun chiar oficialii grupului francez, și un Duster pick-up, care să înlocuiască mai vechiul Logan Pick-up, ce nu s-a bucurat de prea mult succes.
 
Deocamdată, Dacia se concentrează pe extinderea gamei Duster, după cum am putut vedea recent tot la Geneva. Noua versiune Adventure a popularului SUV al mărcii se adresează celor care pun accentul pe robustețe și preferă ieșirile în afara drumurilor asfaltate.