Top 5 avantaje ale cumpărătorilor de mașini recuperate

 

Mii de mașini zac în parcurile firmelor de leasing și așteaptă să fie valorificate și achiziționate de noi cumpărători. Acest stoc imens de autovehicule reprezintă un motiv serios pentru vânzători să negocieze.

Reprezentanții site-ului www.masini-leasing.ro au discutat cu mai mulți cumpărători dar și cu cele mai importante firme din domeniu și au realizat un Top 5 al celor mai importante avantaje rezultate din achiziția unei mașini recuperate din leasing.

 

1. Istoricul mașinilor este perfect verificabil

Regula de bază este că aproape toți cei care au cumpărat o mașină în leasing au făcut reviziile în service-uri autorizate, fiind vorba de mașini aflate în garanție în primii ani din viață. Astfel, cumpărătorii ulterior pot verifica foarte ușor informațiile oferite de firma care a recuperat mașina.

 

2. Prețurile se pot negocia cu procente importante

Stocul mare de vehicule, care trece de 10.000 de unități la nivel național, face firmele foarte flexibile în negociere. Depozitarea și întreținerea a mii de mașini scoate sume importante din buzunarul vânzătorilor, ceea ce înseamnă cu aceștia nu își permit să țină prea mult mașinile pe stoc. Ca regulă generală, puteți negocia între 10% și 20% din prețul afișat.

 

3. Posibilitatea achizitionarii in leasing cu alegerea duratei contractului în funcţie de dorinţa şi situaţia clientului.

Un alt avantaj foarte important al ofertei de mașini recuperate este legat de posibilitatea achiziționarii în leasing a acestor bunuri în condiții financiare atractive. Fiecare societate de leasing care revinde astfel de mașini recuperate oferă posibilitatea achiziționării lor prin 3 modalități: cash, credit bancar sau leasing financiar.

 

4.   Posibilitatea deducerii TVA-ului, în cazul firmelor. 

Avand în vedere că aceste mașini sunt deținute de către societățile de leasing, mașinile se vând pe bază de factură și astfel firmele care le achiziționează pot recupera TVA-ul, o cheltuială importantă în bilanuțul oricărei firme.

 

5.   Siguranță. Fără riscuri de practici ilegale.

Mașinile recuperate sunt oferite spre revânzare de către societățile de leasing, în starea în care au fost recepționate, de la clienții care nu și-au mai putut plăti ratele, sau de la clienții care au încheiat contractul de leasing și nu au dorit cumpărarea mașinii la final. Practic ce vezi, aia cumperi! Nici mai mult, nici mai puțin. Astfel aceste mașini nu suferă nicio intervenție asupra stării lor și asigură un proces transparent de evaluare, eliminând orice risc de practici ilegale precum modificarea kilometrajului, așa cum des se întamplă în cazul mașinilor vândute direct de proprietari prin diverse târguri auto convenționale.     

Autor: www.masini-leasing.ro